OHL-legende Bjorn Ruytinx over succes OHL: "De sfeer is weer zoals vroeger, je voelt dat het echt wel goed zit" 

Vanavond speelt Oud-Heverlee Leuven opnieuw tegen Union. Die wedstrijd moet opnieuw gespeeld worden nadat die eerder werd stilgelegd door een stroompanne. De club werd daarvoor in eerste instantie bestraft met een 0-5 forfaitnederlaag, maar later werd toch beslist dat de wedstrijd opnieuw gespeeld moet worden. Een wedstrijd louter voor de eer, want OHL heeft al een succesvol seizoen achter de rug. "Alles zit weer goed, net zoals vroeger."

Het moest een spannende wedstrijd worden tussen OHL en Union in november 2019 in voetbalstadion Kingpower at Den Dreef. Tot een stroompanne roet in het eten gooide en de wedstrijd werd stilgelegd.

De twee ploegen nemen het daarom vandaag opnieuw tegen elkaar op. De wedstrijd telt mee voor de eerste periode, en die heeft OHL sowieso gewonnen, dus de ploegen spelen voornamelijk voor de eer.  Maar de club grijpt de gelegenheid wel aan om de banden met de supporters nog verder aan te halen. Die stonden een tijdje op een laag pitje, maar dat is verleden tijd, zegt oud-speler en OHL-ambassadeur Bjorn Ruytinx. "Je voelt weer het oude OHL, het voelt weer aan zoals vroeger. Het is opnieuw heel fijn vertoeven aan Den Dreef. Er is ook heel veel aandacht voor de supporters."

Dat laat zich blijken in de wedstrijd vanavond; OHL-fans mogen gratis binnen in het Kingpower at Den Dreef Stadion. 

'Vrum no ieëste'

Later deze week verschijnt bovendien de nieuwe promocampagne van OHL. 'Vrum noo ieëste' oftewel 'terug naar eerste' heet het bijhorende filmpje. In de video wordt Ruytinx naar voren geschoven als één van de boegbeelden van de succesvolste periode van de club. "Ik krijg nog altijd kippenvel als ik terugdenk aan die tijd. Maar de club is nog heel jong, dus er zullen nog wel andere helden volgen."

Volgens Ruytinx is alles mogelijk in de toekomst. "De sfeer is weer zoals voorheen, de interactie tussen spelers en supporters is weer als vanouds. Je voelt dat het echt wel kan dit jaar, een terugkeer naar eerste klasse."

Meest gelezen