2019 Max Mumby/Indigo

Opnieuw scheiding in Britse koninklijke familie: Peter Phillips en Autumn Kelly uiteen na elf jaar huwelijk 

De Britse koninklijke familie zit opnieuw met een echtscheiding. Peter Phillips (42) en Autumn Kelly (41) gaan in alle vriendschap uit elkaar na elf jaar huwelijk. Phillips is de oudste kleinzoon van de Britse koningin Elizabeth II en de zoon van prinses Anne. De Britse populaire krant The Sun bracht het nieuws gisteren naar buiten en het voormalige koppel bevestigt de scheiding nu aan de openbare omroep BBC. 

Peter Phillips was het eerste kleinkind van de Queen dat trouwde. De bruid was de Canadese Autumn Patricia Kelly, die hij had leren kennen achter de schermen op een grand-prix-race in Montreal (2003).

Autumn wist helemaal niet dat hij de zoon van een Britse prinses was. Tot ze het zes maanden later op televisie ontdekte. Naar aanleiding van de festiviteiten voor de 18e verjaardag van prins William zag ze Peter plots tussen de royal family staan.

Maar het hield haar niet tegen om met hem in zee te gaan en de oversteek naar Engeland te wagen. Zelfs niet toen haar moeder zei: "Ah Autumn, wat heb je je nu op de hals gehaald?!" De twee gingen samenwonen op Kensington Palace (Londen), trouwden in 2008 en kregen twee dochters, Savannah en Isla genaamd.

Het nieuws komt als een complete verrassing, want Peter en Autumn golden als een stabiel koppel. Ze zullen hun kinderen in co-ouderschap opvoeden. "Onze families zijn droevig, maar steunen ons", klinkt het. Die families werden eind vorig jaar al op de hoogte gebracht van de breuk.

De laatste echtscheidingen in de Britse koninklijke familie dateren van 1996. Toen gingen officieel de wegen van kroonprins Charles en Diana Spencer uiteen, en die van prins Andrew en Sarah Ferguson.

De Queen, kroonprins Charles, Autumn en Peter.
2019 Samir Hussein

Meest gelezen