RapidEye

Politie Berlare/Zele zoekt exhibitionist die vrouwen vanuit bestelwagen aanspreekt 

De politiezone Berlare/Zele vraagt uit te kijken naar een man in een witte bestelwagen die vrouwen lastig valt door ze aan te spreken en dan zijn geslachtsdelen te tonen. De man gebruikt telkens dezelfde smoes. Hij vraagt de weg en als de vrouwen naderen, toont hij zijn ontblote onderlijf. Er zijn al vier meldingen binnengekomen. 

In Berlare en Zele heeft iedereen het over de  exhibitionist die er actief is. "Het gaat om een man tussen de 35 en 45. Hij spreekt gebroken Nederlands en rijdt in een witte bestelwagen. Het gaat vermoedelijk om een Pool of een Portugees want we hebben al getuigenissen binnen gekregen over een buitenlandse nummerplaat waarop een 'P' te zien is", vertelt hoofdinspecteur Johan De Bruycker van politiezone Berlare/Zele. 

Altijd hetzelfde smoesje

De man gebruikt altijd hetzelfde smoesje om mensen naar zijn bestelwagen te lokken. "Hij spreekt vrouwen aan die alleen zijn, zogezegd om de weg te vragen.  Vaak laat hij gewoon de naam van een buurgemeente vallen.  Als de vrouwen dan dichterbij komen om te helpen, blijkt dat de man zijn onderlichaam heeft ontbloot." Het gaat om openbare zedenschennis. "Het is een vervelende en nare ervaring. Er zijn gelukkig nog geen meldingen van aanranding."

"Zet het niet op Facebook, bel de politie!"

"We roepen echt iedereen op om melding te maken bij de politie. Er zijn nu nog maar 4 officiële meldingen. We merken dat er op sociale media, op Facebook, wel heel veel mensen over praten. We vragen hen echt ook om allemaal naar de politie te stappen. Enkel zo kunnen we de man vatten." Intussen is de politie ook camerabeelden aan het analyseren in de hoop zo de exhibitionist op te kunnen sporen." 

kasto80

Meest gelezen