Radio 2

Raymond van het Groenewoud krijgt tegel in stadsschouwburg Brugge

De stad Brugge verrast Raymond van het Groenewoud met een vroeg verjaardagscadeau: hij krijgt een eretegel in de Koninklijke Stadsschouwburg. Van het Groenewoud wordt vrijdag 70 en woont al enkele jaren in Brugge.

Zanger-muzikant-liedjesschrijver Raymond van het Groenewoud wordt eind deze week 70, op Valentijn, en dat wordt uitgebreid gevierd. In Brugge krijgt hij als allereerste inwoner ooit een eretegel in de stadsschouwburg. 

Van het Groenewoud woonde niet altijd in Brugge. Hij is het kind van een Amsterdams paar en werd in Schaarbeek geboren.  Pas enkele jaren geleden verhuisde hij naar Brugge.  In 2017 kreeg hij nog de titel van Brugs monument en nu dus een eretegel. 

Eerst buiten, dan binnen

"Eerst was het de bedoeling om de tegel buiten te plaatsen maar er was een probleem met de toelating. Tot mijn blijdschap hebben ze er een betere oplossing op gevonden door de tegel in te passen in de vloer. Nu lig ik hier nog wat eenzaam maar straks komen er nog wat collega’s bij", zegt van het Groenewoud. Hij is duidelijk blij met "zijn" tegel. Momenteel heeft hij het druk met de voorbereiding van zijn verjaardagstournee "Raymond 70". Op 20 en 21 februari speelt hij in de schouwburg. “Ik heb hier behoorlijk vaak gespeeld, ik ben de tel kwijt. Ik ben zot van deze zaal, aan het voorbije leven dat erin schuilt en de schoonheid die bewaard is gebleven", zegt van het Groenewoud. Het zal op 21 en 22 februari wel een thuismatch worden, zoveel is duidelijk. 

Meest gelezen