Roma uit Gent verhuizen naar Drongensesteenweg tot eind oktober

De groep Roma die aan de Wiedauwkaai in Gent wonen, verhuizen binnenkort naar de Drongensesteenweg. Ze mogen daar op een doortrekkersterrein verblijven tot eind oktober. De 57 bewoners moeten verhuizen omdat het terrein waar ze nu verblijven eigendom is van De Lijn.

Aan het einde van deze maand moeten alle Roma die op de Weidauwkaai in Gent verblijven, verhuizen. De stad geeft hen een alternatieve verblijfplaats op het doortrekkersterrein aan de Drongensesteenweg tot eind oktober. “Zowel de stad Gent als het begeleidings- en integratienetwerk IN-Gent van de stad zal erop toezien dat alles goed verloopt”, zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD). “We zullen erover waken dat de bestaande afspraken op het terrein goed nageleefd worden.”

Nieuw oefenterrein De Lijn

De groep Roma moet vertrekken omdat de Wiedauwkaai eigenlijk eigendom is van vervoersmaatschappij De Lijn. Het bedrijf wil er een nieuw oefenterrein maken, maar dat kan niet zolang de Roma er verblijven.

kasto80

Meest gelezen