Steeds meer mensen doen een beroep op verwarmingscoach: "Te veel mensen passen hun thermostaat niet aan aan hun levensstijl"

Vandaag is het dikketruiendag, op veel plaatsen gaat de verwarming dan een paar graden lager. In de provincie Antwerpen kan je thuis ook een verwarmingscoach laten langskomen. Die bekijkt dan of je geld kan uitsparen door een paar kleine maatregelen te nemen. 

In de provincie Antwerpen kan je thuis een verwarmingscoach laten langskomen, die je vertelt hoe je geld kan uitsparen door je woning op de goeie manier te verwarmen. De provincie heeft in totaal al 40 verwarmings­coaches opgeleid, die hebben deze winter al 250 huisbezoeken gedaan. 

Door je thermostaat aan te passen aan je levensstijl, kan je geld uitsparen, én je steunt er het milieu mee. 

Koen Quatretemps, verwarmingscoach

Koen Quatretemps uit Hulshout is een van die verwarmingscoaches. In "Start je dag" gaf hij alvast de ultieme tip: "Wij controleren vooral of de thermostaat correct afgesteld staat. Belangrijk daarbij is dat je goed nadenkt over je levensritme, en de temperatuur juist instelt. De bedoeling is om het budgetvriendelijker te maken, en zo steun je ook het milieu." 

Als iedereen de verwarming elke dag een graadje lager zou zetten, wordt er naar schatting 300.000 ton minder CO₂ uitgestoten. Dat heeft de provincie berekend. Dat is zo veel als de uitstoot van een vliegtuig dat een miljoen keer naar Parijs vliegt en terug. 

Meest gelezen