Videospeler inladen...

Belgische agenten vergezellen Filip en Mathilde voor uitzonderlijk bezoek aan Ground Zero

Tijdens hun tweedaagse bezoek aan New York hebben koning Filip en koningin Mathilde op Ground Zero een bijzonder eerbetoon gebracht. Onze verslaggever Pascale Mertens was erbij en maakte deze reportage.

Bij het monument dat de aanslag op de WTC-torens van Manhattan herdenkt, op 11 september 2001, hebben onze vorsten een roos neergelegd bij de naam van het Belgische slachtoffer van de aanslag.

Ze waren daarbij vergezeld van Belgische politiemensen die de aanslagen in ons land van 22 maart 2016 van dichtbij meemaakten, en die voor het leven getekend zijn. Hun aanwezigheid was een eerbetoon aan alle hulpverleners van de aanslagen. 

Bekijk hier de reportage:

Videospeler inladen...

Meest gelezen