Brusselse politie zet traangas in na uit de hand gelopen jeneverfeest van studenten  

Op beelden op sociale media is te zien hoe de Brusselse politie traangas inzet na een studentenfeest. "Het gaat hier om een uit de hand gelopen jeneverparty waar onze mensen en veiligheidsmensen bekogeld werden met projectielen of glazen flesjes", zegt de Brusselse politie. 

In feestzaal Bazaar in de Brusselse Marollenwijk werd maandagmiddag door een Vlaamse studentenkring een jeneverparty georganiseerd. Maar na heel wat appel- en andere jenevers liep het feestje uit de hand. "Rond 19 uur heeft de eigenaar van de fuifzaal beslist om het feest stop te zetten, dat tot groot ongenoegen van de 340 aanwezige studenten", vertelt Ilse Van de keere van de Brusselse politie. "De studenten gingen niet akkoord en bekogelden enkele veiligheidsmensen van de fuifzaal met glazen flesjes." 

Studenten bleven zich verzetten en bekogelden agenten met projectielen

Ilse Van de keere, Politie Brussel

Intussen had de Brusselse politie ook al verschillende oproepen binnengekregen van buurtbewoners. "Er waren klachten van geluidsoverlast maar ook van dronken studenten in de buurt", zegt de woordvoerder. "We hebben geprobeerd om de studenten te kalmeren. Maar ze bleven zich verzetten en bekogelden zelfs verschillende politieagenten met projectielen. Uiteindelijk werd er beslist om traangas te gebruiken."

Klacht bij Comité P

Eén van de studenten  die aanwezig waren op het feest heeft klacht ingediend bij het Comité P. Dat is de organisatie die de politie in ons land controleert. Een aantal studenten vinden dat de politie hen te hardhandig heeft aangepakt terwijl ze niet wisten wat er aan de hand was. Het Comité P gaat de klacht nu onderzoeken.

Meest gelezen