Radio 2

Voormalig gerechtsgebouw in Hasselt is decor voor oorlogsfilm "De Slag om de Schelde"

In Hasselt worden woensdag en donderdag filmopnames gemaakt, in het voormalige gerechtsgebouw aan de Havermarkt. Het gaat om opnames voor een Belgisch-Nederlandse oorlogsfilm, "De Slag om de Schelde". Thema van de film is de bevrijding van de Schelde. 

Vandaag starten in Hasselt de voorbereidingen voor de opnames van de oorlogsfilm "De Slag om de Schelde". Het wordt een Belgisch-Nederlandse productie. "Die slag was echt een keerpunt in de Tweede Wereldoorlog", vertelt Mark van Eeuwen van het productiehuis Levitate Film. 

In de film komen drie verhaallijnen samen. Het zijn verhalen over jonge mensen en over de keuzes die zij maken. Maar de film concentreert zich vooral op "The Forgotten Battle", de vergeten slag om de Schelde. "We draaien veel in België", gaat van Eeuwen verder. "We hebben best lang gezocht naar het interieur van het Duitse hoofdkwartier. Dat vonden we niet in Nederland. De kille uitstraling en de grootte van het gebouw in Hasselt hebben ertoe geleid dat we dit gebouw gekozen hebben."

We draaien best veel in België
Mark van Eeuwen

Tijdens de opnames voor de film worden één of twee straten afgesloten. Voor de rest zullen de mensen in Hasselt er weinig van merken, want alles wordt binnen gefilmd. Eind dit jaar gaat de film in première. Hij komt niet in de Belgische bioscoopzalen, maar je kan hem wel bekijken op Netflix. 

Radio 2

Meest gelezen