Wikipedia

Gerechtsgebouw Ieper niet meer stabiel door duizenden kilo's papieren archief

Het gerechtsgebouw op de Grote Markt in Ieper is niet meer stabiel. Dat is vastgesteld tijdens renovatiewerken. De schuldige is het vele papier op de zolderverdieping. De duizenden kilo's archief wegen te veel op de constructie van het gebouw.

Het gebouw staat niet op instorten, maar het archief van het vredegerecht is wel al overgebracht naar het gebouw waar de rechtbank van eerste aanleg zit. Voor zittingen van de vrederechter zal je vanaf eind april ook daarnaartoe moeten. De ondernemingsrechtbank zal ook moeten verhuizen. Het is nog niet duidelijk naar waar.

Even schrikken

De voorzitter van de rechtbank van Ieper Rik Verstraete viel uit de lucht toen hij hoorde dat het gebouw niet meer stabiel is. "We schrokken, want we wisten daar niets van. Er is een stabiliteitsstudie gedaan door een ingenieursbureau en de conclusie daarvan was: onvoldoende en niet veilig." Het is nog niet duidelijk wat er nu met het gebouw gaat gebeuren.

Meest gelezen