Help, hoe hou ik meer over op het einde van de maand? Dit zijn onze tips

Op het einde van de maand net iets meer op je spaarrekening kunnen zetten, was dat ook jouw goede voornemen dit jaar? Herkenbaar. Maar hoe begin je daaraan? In deze YouTube-video hebben we voor jou opnieuw een hele reeks tips opgelijst.

Je gaat heus niet zo vaak op weekend met je vrienden, je kleren koop je meestal in de solden en je hobby is zeker niet overdreven duur. En toch is het op het einde van de maand vaak krabben en belandt je zichtrekening vaker dan je lief is in de rode cijfers. 

Klinkt alsof het tijd is voor de grote schoonmaak in je financiële huishouden. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe begin je daaraan?

De evidente eerste stap willen we al meegeven: probeer eerst een goed zicht te krijgen op je maandelijkse inkomsten en uitgaven. Maar welke uitgaven zijn dan het belangrijkst? Hoe en waar kan je snoeien? En heeft er misschien iemand handige supermarkttips voor deze lustige shopper?

Eenvoudige antwoorden op die vragen proberen we te geven in deze tweede aflevering van onze YouTube-reeks "Help". Graag gedaan!

In een vorige video van "Help" legden we je uit of je beter een huis kunt huren, dan wel kopen. En volgende week hebben we ook nog tips klaar over hoe je centen het meest kunnen opbrengen. 

Meest gelezen