Help, mijn spaarboekje brengt niks op! Hier kan je heen met je centen

Hoera, 't is je gelukt om op het einde van de maand iets over te houden (misschien wel dankzij onze vorige reeks tips). Maar wat is nu het slimste? Je geld parkeren op een spaarboekje of beleggen op de beurs? Deze YouTube-video kan je leidraad zijn.

Bekijk de aflevering van "Stop met spaargeld te verliezen!" hieronder (en lees voort onder de video):

Hèhè, opluchting alom: eindelijk heb je een goede kijk op je eigen budget. Meer nog, je kunt maand na maand een beetje geld opzij leggen voor later. Een welverdiend schouderklopje is zeker op zijn plaats. 

Alleen... op een spaarboekje brengt je kakelverse kapitaaltje momenteel niks op. Meer nog, terwijl het dagelijks leven in een rotvaart duurder wordt, groeit je spaargeld in een veel gezapiger tempo aan. Bottomline: de zuurverdiende duiten op je spaarboekje verliezen gestaag hun waarde en dat kan niet de bedoeling zijn.

Toegegeven, iedereen heeft een voldoende grote en makkelijk bereikbare spaarbuffer nodig, om tegenvallers op te vangen. Maar eens die buffer gevuld is, kan je je beleggersblik beginnen verruimen. 

Pensioensparen dan maar? Een huis kopen? Of toch eens voor wat meer risico gaan en een stapje zetten op de beurs? In deze derde aflevering van onze YouTube-reeks "Help" wijzen we je de weg in de wondere wereld van sparen en beleggen.

Een van de vorige afleveringen van "Help" gemist? Geen zorgen, die staan nog altijd online. Zo kan je nog altijd te weten komen of je beter een huis koopt of huurt. En we hebben ook tips verzameld hoe je op het einde van de maand meer kunt overhouden. Doe er je voordeel mee!

Bekijk de aflevering van "Stop met spaargeld te verliezen!" hieronder:

Meest gelezen