Brouwerij Hoegaarden breidt uit: "We willen dit jaar 100 miljoen blikjes bier produceren" 

De brouwerij van Hoegaarden is uitgebreid. Naast de brouwerij is een nieuw gebouw gezet voor de productie van blikjes Hoegaarden. Premier Sophie Wilmès (MR) heeft het officieel geopend.

De brouwerij van Hoegaarden heeft er een nieuw gebouw bijgekregen waar blikjes Hoegaarden gevuld worden. Brouwerijdirecteur Karen Rombaut vertelt hoe dat gaat: "De lege blikken komen uit het magazijn, ze worden naar de vulmachine getransporteerd waar het bier in het blikje gedaan wordt, en dan gaat het dekseltje erop. Daarna schuiven de blikken door naar de verpakkingsmachine, ze worden ingepakt met karton en folie en op een palet gezet. Dat gaat 10 à 12 dagen naar een warme kamer voor gisting op het blik."    

90.000 blikjes per uur

De productie van de blikjes gaat erg snel in het nieuwe gebouw. "We hebben een capaciteit van 60 tot 90.000 blikjes per uur. Onze doelstelling voor dit jaar is om 100 miljoen blikken te vullen, en we hopen dat de productie snel gaat groeien naar 300 miljoen blikken per jaar. Het witbier van Hoegaarden is erg populair in het buitenland. Van alles wat we hier produceren, gaat 95 procent naar exportlanden zoals Canada, Zuid-Amerika, Afrika en Japan." 

Gevolgen voor buurtbewoners

De brouwerij ligt in het dorp van Hoegaarden en dus heeft de uitbreiding gevolgen voor de buurtbewoners. "We beseffen heel goed dat we deel uitmaken van een gemeenschap", vertelt Karen Rombaut. "We delen de naam, zowel het dorp als het bier. Maar het goeie nieuws is dat we uitbreiden op een plaats waar er mogelijkheden zijn voor de industrie. En we doen dat in overleg met de burgemeester. We hebben de inwoners ook al eens uitgenodigd om te vertellen over onze bouw. Als die volledig klaar is eind dit jaar, willen we de buren ook uitnodigen. Dan kunnen we samen de nieuwe gebouwen bezoeken en een Witte van Hoegaarden drinken."

Meest gelezen