Hogeschool PXL schenkt 8.000 euro aan slachtoffers Beringse brand

Hogeschool PXL Hasselt schenkt 8.000 euro aan de slachtoffers van de brand in Beringen die plaatsvond in augustus.  Dat geld hebben ze ingezameld via een heleboel acties. 

Op 11 augustus verongelukten twee brandweermannen bij een brand in Beringen. PXL-lector en brandweerman Arno Bazan raakte toen zwaargewond. Om hem financieel te steunen, zetten zijn collega’s de actie “Samen met Arno in beweging!” op poten. “We hebben deze actie ook doorgetrokken naar de Bokrijk Run,” zegt initiatiefnemer Francis Vos. “Daar liepen toen een 400-tal mensen voor onze actie.”

Extra brandweermensen

Het ingezamelde geld wordt nu verdeeld onder de brandweer van Heusden-Zolder, vereniging Vriendenkring en alle betrokkenen bij de brand. Arno houdt het geld opzij voor onvoorziene kosten tijdens zijn revalidatie. Ondertussen is hij wel terug aan het werk. 

PXL gaat nu ook een oproep doen voor vrijwillige brandweermensen. “We proberen via acties studenten te motiveren om te kijken of een job bij de brandweer iets voor hen zou zijn”, zegt Vos. “Op die manier kunnen we vanuit Limburg een boost geven voor extra brandweermensen.”

Meest gelezen