Google Street View

Industrieterreinen van Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder krijgen make-over

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) maakt  200.000 euro vrij om drie industrieterreinen in Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder te vernieuwen. Het gaat om  De Schacht, het oude mijnterrein in Zolder, en om het Europark en Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren, ook dat laatste is een voormalig mijnterrein. Er moet onder meer een betere aankleding met duidelijke wegwijzers komen.  

De voorbije jaren is al geprobeerd om op het Europark, Centrum-Zuid en De Schacht bedrijven rond bepaalde thema's samen te brengen en om een betere aankleding en duidelijke wegwijzers te voorzien. Maar de industrieterreinen liggen er nog altijd verouderd bij. De gemeentebesturen en de ondernemersverenigingen moeten nu samen een visie uitwerken, vindt minster Crevits:  "Er moet een echte strategie uitgewerkt worden. Tot nu toe werden die industrieterreinen geïsoleerd bekeken, nu moet er naar de lange termijn gekeken worden voor alle drie." 

Wat met de mobiliteit? Wat met de bestaande woningen? Er moet een echte strategie op lange termijn komen.

Ook de mobiliteit van en naar de industrieterreinen moet herbekeken worden, vindt Crevits. 

Google Street View

Meest gelezen