Alexander Dumarey

Inwoners Klein Rusland in Zelzate boos om stijgende huurprijzen: "Het is absurd"

De inwoners van de wijk Klein Rusland in Zelzate zijn boos omdat Vlaanderen de huurprijzen van de sociale woningen doet stijgen. Ze hebben een klachtenbrief geschreven naar de Vlaamse Ombudsdienst. 

Een sociale woning in de wijk Klein Rusland in Zelzate zal binnenkort tussen de 20 en 110 euro per maand duurder zijn. Vlaanderen voert deze stijging door omdat de marktwaarde van de huizen gestegen is. ”Maar dat kan niet”, klinkt het bij de inwoners. 

De vorige Vlaamse regering wilde alle huizen slopen, ik begrijp er niets van

Klachtenbrief

“Het is bijzonder vreemd dat de marktwaarde zogezegd is gestegen”, vertelt bewoonster Maureen Tollenaere. “De vorige Vlaamse regering wilde alle huizen slopen omdat ze in een onleefbare omgeving zouden staan. Ik begrijp er niets van. Het is absurd.”

Omdat de buurt niet te spreken is over de verhoging van de huurprijzen, hebben ze een klachtenbrief geschreven naar de Vlaamse Ombudsdienst. “Ik ben ermee de wijk ingetrokken en heel wat bewoners hebben de brief ondertekend”, zegt Maureen Tollenaere nog. 

Nieuwe marktwaarde

De nieuwe marktwaarde van de huizen wordt sinds vorig jaar bepaald op een andere manier. Nu doet een computer het werk, terwijl de prijzen vroeger bepaald werden aan de hand van een schatting. 

kasto80

Meest gelezen