Jane Fonda kop van Jut na Oscars door "ethisch verworven goud en duurzame diamanten"

Vol trots mocht ze afgelopen zondagnacht de laatste winnaar, de meest verrassende dan nog, aankondigen tijdens de Oscaruitreiking. "Parasite" mocht het laatste beeldje in ontvangst nemen uit de handen van Jane Fonda die, volgens diverse nieuwsmedia, ook de show stal in een gerecycleerde rode galajurk. De nu 82-jarige actrice was blijkbaar niet alleen trots op de jurk die ze droeg, maar ze was ook erg tevreden met de glinsterende accessoires, "met goud dat op een verantwoorde en ethische manier verworven was en met duurzame diamanten". Die aanvulling werd haar op sociale media alvast niet in dank afgenomen.

Fonda, die in de jaren 70 een Oscar won voor haar rollen in "Klute" en "Coming home", deelde na de uitreiking een glamoureuze foto van zichzelf op haar sociale media met daarbij enige uitleg over de juwelen die ze droeg:

Maar juist dit "opscheppen" over de al dan niet in bruikleen gekregen juwelen die ze droeg – "En het waren er heel veel, iets waar enkel iemand als Jane Fonda mee weg komt", aldus The Jewellery Editor – leidde ertoe dat de actrice snel kop van Jut werd op sociale media. Vooral het feit dat ze er zo mee pochte, werd haar niet in dank afgenomen.

"Ze is het voorbeeld van de liberale hypocrisie en heeft totaal geen voeling meer met wat zich in de echte wereld afspeelt. Ze denkt dat ze door dergelijke opmerkingen er juist wel voeling mee heeft, maar het toont enkel aan dat ze rotverwend is", concludeerde nieuwswebsite The Mix alvast. Ook de populaire Britse tv-presentator Piers Morgan liet met het nodige sarcasme weten dat "de opoffering haar zo nederig maakt":

Er volgden op sociale media nog reacties in die zin, zoals:

Meest gelezen