Foto: Radio 2

Werknemers gezocht op allereerste jobbeurs in Antwerps Bosuilstadion

Vandaag organiseren voetbalclub Antwerp en Port of Antwerp samen de eerste jobbeurs in het Bosuilstadion. Daar kunnen werkzoekenden of net afgestudeerden kennismaken met bedrijven uit verschillende sectoren.

Voetbalclub Antwerp en Port of Antwerp organiseren woensdag samen een jobbeurs op een opmerkelijke locatie: De Bosuil, het stadion van Antwerp. "We willen als club een verbindende en sociaal-maatschappelijke rol spelen. Het is fantastisch dat we iets voor Antwerpen en haar inwoners kunnen doen", vertelt Dimitri Huygen, woordvoerder van Antwerp. 

Er zijn 50 deelnemende bedrijven. De HR-expert van Port of Antwerp is alvast tevreden: "Het is een unieke locatie. De business van een voetbalclub groeit steeds harder. Het is niet alleen een club, het wordt meer en meer een bedrijf." 

Een voetbalclub is niet alleen een club, het wordt meer en meer een bedrijf

Medewerker Port of Antwerp

"Het stadion is heel bekend. Dat zorgt voor meer visibiliteit en een diverser publiek: er zijn verschillende leeftijden en jobfuncties. Business en pleasure mogen al eens gecombineerd worden", knipoogt Charlotte Van Ouytsel van Select, één van de aanwezige bedrijven.

Thuiswedstrijd

Ook de werkzoekenden vinden het een fijn initiatief: "De club heeft een breed netwerk waardoor er veel mensen naar het stadion komen. Wij zijn nauw verbonden met de club, dus voor ons is dit een thuiswedstrijd", zegt een medewerker van Buurtsport Antwerpen. "Het is toevallig ook mijn favoriete club, dus ik vind het leuk dat dat gecombineerd kan worden", vertelt een andere werkzoekende én Antwerp-supporter.

"Het is fijn voor de supporters dat ze tijdens de week opnieuw naar hier kunnen komen. Niet om te supporteren deze keer, maar wel om een nieuwe job te zoeken", vult Huygen aan.

Meest gelezen