Radio 2

Zandkliffen aan de kust blijven voorlopig staan omdat mogelijk nieuwe storm op komst is

Het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust zal pas na het weekend de zandkliffen weer vlak maken die zijn ontstaan bij de doortocht van storm Ciara. De weersomstandigheden moeten helemaal goed zijn én mogelijk is er een nieuwe storm op komst.

Het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust, een onderdeel van de Vlaamse overheid, wou met een vliegtuigje boven de kustlijn vliegen om een totaalbeeld te krijgen van de schade aangericht door Ciara. Maar de omstandigheden zitten nog niet helemaal goed en daarom kon er nog geen datum geprikt worden. Niet alleen het weer en het zicht moeten goed zijn, ook de waterstand moet zo laag mogelijk zijn.

Het was de bedoeling om morgen, donderdag, te starten met het vlak strijken van de zandkliffen. Maar daar komt dus voorlopig niets van in huis. Het agentschap vindt het verstandig om te wachten tot de wind helemaal is gaan liggen. De kans bestaat ook dat er dit weekend een nieuwe storm op ons afkomt. "We willen dubbel werk vermijden", zegt Steve Timmermans van het agentschap.

Hou afstand van zandkliffen

Het agentschap raadt iedereen toch aan om afstand te houden. Het is niet denkbeeldig dat een stuk zand afkalft en je eronder belandt. Tot op de rand gaan staan om een kijkje te nemen is evenmin een goed idee. Mooi zijn die zandkliffen wel, maar je bewondert ze dus het beste vanop een afstand.

Bekijk hier de Journaal-reportage van afgelopen maandag over het stormweer aan zee:

Videospeler inladen...

Meest gelezen