Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

"Poedel-perfectie" op prestigieuze Westminster Dog Show in VS: Siba wint van bijna 3.000 andere rashonden

De Westminster Dog Show in New York zal bij de meesten onder ons geen belletje doen rinkelen. Maar het is een major thing in de VS. Zelfs de New York Times zette op zijn website live-updates en stuurde voor de winnaar een heuse nieuwsflits. Maak kennis met de zwarte poedel Siba en de internationale wedstrijd met bijna 3.000 deelnemers.

Siba heeft zich gekroond tot winnaar van de 144e editie. De 144e editie, u leest het goed. De Westminster Dog Show werd voor het eerst gehouden op 8 mei 1877 en is daarmee het op een na langst lopende sportevenement van de VS, na de Kentucky Derby (een paardenrace).

Rashonden - en hun baasjes - van over de hele wereld willen het beste van zichzelf laten zien. Ze zijn met bijna  3.000 deelnemers, met 204 verschillende rassen, waarvan de beste vier honden uit elke categorie worden bekroond. De winnaars van de eerste prijs in hun categorie stoten vervolgens door naar de ultieme hoofdprijs: de "Best in show" die sinds 1907 wordt uitgereikt.  

Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Hondeneigenaars krijgen een eigen aparte ruimte - een hok als het ware -waar ze hun viervoeter uitgebreid kunnen voorbereiden. Die voorbereiding duurt makkelijk 4 tot 5 uur met de nodigde was-, trim- en brush-sessies. Gel-tubes worden bovengehaald, de fijnste conditioners en haarimplantaten niet opgespaard. Om uiteindelijk in vol ornaat gecoiffeerd te kunnen gekeurd worden door een jury. 

Op het evenement staan ook dierenartsen paraat voor mocht een van de honden een blessure oplopen of angstig worden. Het is nogal een massabedoening. De honden worden aanzien als topatleten en zo ook behandeld.

(lees voort onder de foto's

Het wachten in aparte "hokjes".
2019 The Washington Post
Het urenlange voorbereiden van de atleten.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
Tot de grondige keuring door de jury.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Dit jaar won Siba de felbevochten hoofdprijs van Bourbon, een whippet (een ras dat sterk lijkt op een windhond). Golden retriever Daniel bleek dan weer de absolute publiekslieveling.

De 3-jarige Siba is nog maar de tiende poedel die de wedstrijd wint en voortaan "Amerika's tophond" kan genoemd worden. Buiten de eer, een stel bekers, een fotosessie op de Empire State Building en een malse biefstuk in het bekende restaurant Sardi's krijgt Siba niets. Geen prijzengeld. Maar haar waarde stijgt wél. Het teefje zal gegeerd zijn bij fokkers voor nakomelingen. 

Bekijk hieronder de video van de trotse winnaar en haar baasje:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Bourbon eindigde als tweede.
2020 Anadolu Agency
Daniel won de harten van het publiek.
2020 Anadolu Agency

Meest gelezen