Spontane staking bij de Lijn in Beringen omdat buschauffeur bedreigd werd 

De 22 chauffeurs van de stelplaats van De Lijn in Beverlo, in Beringen, zijn vanmorgen niet aan de slag gegaan. Ze zijn niet te spreken over de manier waarop maandag een incident met een chauffeur is afgehandeld. Door de staking is er vandaag heel wat hinder bij de Lijn in Limburg

Twee passagiers die maandag in Houthalen op de bus stapten, bedreigden de chauffeur met een mes en een glasscherf.  Hij en zijn collega-chauffeurs zijn nu niet te spreken over de manier waarop de dispatching van de Lijn,  die de ritten regelt en controleert,  de noodoproep heeft afgehandeld.  Sonja Loos van De Lijn reageert: "Het ziet er nochtans naar uit dat de dispatching gereageerd heeft volgens de richtlijnen, maar we begrijpen dat het voor de chauffeur een moeilijke situatie is en dat hij zich niet helemaal gesteund voelde."

Christelijke vakbond vraagt meer ondersteuning

De buschauffers vragen nu dat ze beter ondersteund worden bij incidenten. Geert Witterzeel van de christelijke vakbond wil niemand met de vinger wijzen, het werk op de dispatching is ook niet evident zegt hij, en het is niet altijd gemakkelijk een situatie in te schatten.  "Maar wat we vastgesteld hebben is dat er te weinig ondersteuning is voor onze chauffeurs. De agressie verergert,  en het lijkt er op dat dat allemaal normaal is geworden." 

Vooral hinder in West-Limburg

Alle 22 chauffeurs van de stelplaats in Beverlo  hebben woensdagochtend  het werk neergelegd. Daardoor rijden er geen bussen in de regio Beringen-Leopoldsburg-Hasselt. Omdat er ook streeklijnen wegvallen, is er ook in de rest van de provincie hinder. Wie de bus wil nemen, kijkt best eerst op de website van de Lijn

Meest gelezen