Temse plaatst slagboom om sluipverkeer door werken Scheldebrug tegen te gaan

Het gemeentebestuur van Temse neemt maatregelen om de hinder bij de volgende fase van de werken aan de Oude Scheldebrug te beperken.  Er komt een slagboom om sluipverkeer in het centrum te weren.

De tweede fase van de werken start op 26 februari. Daarbij worden de vaste delen van de bijna 70 jaar oude brug hersteld. Het wegdek en de fietspaden zullen gerenoveerd worden. Het verkeer zal, net zoals in eerste fase over de Nieuwe Scheldebrug worden geleid in de twee rijrichtingen. 

Centrum ontzien

Om verkeershinder in het centrum te vermijden, worden extra maatregelen genomen, zegt Eerste Schepen Lieve Truyman van Temse. “We willen het centrum maximaal ontlasten van het zoekverkeer. In de vorige fase reden mensen af in Temse om de file op de N16 te vermijden. Daardoor ontstond er ook file in het centrum, waarbij niet alleen personenauto’s maar ook de hulpdiensten vertraging opliepen.” Om dit probleem aan te pakken komt er een slagboom die bediend kan worden door De Lijn, de hulpdiensten en voertuigen van het Agentschap Wegen en Verkeer.      

De werken aan de Oude Scheldebrug zijn gepland van 26 februari tot en met eind april.

 

kasto80

Meest gelezen