Getty Images

Valentijnsdrukte bij Bpost:"Twintig procent meer pakjes met parfum"

Sturen we met valentijn nog steeds een handgeschreven of geparfumeerde brief naar onze geliefde? Radio 2 Antwerpen legde de vraag voor aan Bpost. "We merken vooral dat er veel meer parfum verzonden wordt", zegt woordvoerster Barbara Van Speybroeck.

"Elke dag verwerken we bij Bpost een kleine 7 miljoen brieven", zegt woordvoerster Barbara Van Speybrouck in "Start je dag". "Het is dus moeilijk na te gaan of er door valentijn veel extra brieven bijkomen. Laat staan of we nagaan of die geparfumeerd zijn", lacht Van Speybroeck. "Dat zouden we aan onze postbodes moeten vragen."

Sommige parfumketens versturen deze week drie keer meer pakjes dan anders

Barbara Van Speybrouck

Bpost merkt wel extra drukte in andere afdelingen. "Er is een opvallende stijging bij de gepersonaliseerde fotokaarten waar je bijvoorbeeld hartjes op kan zetten", zegt Van Speycbroeck op Radio 2 Antwerpen. "En uiteraard hebben onze pakjesbezorgers de handen vol. Deze week behandelen we twintig procent meer parfumzendingen dan anders. Voor sommige ketens gaat het aantal parfumpakjes dat bij Bpost passeert maal drie. Ik heb dus een sterk vermoeden dat veel mannen en vrouwen een lekker geurtje cadeau zullen krijgen." 

Niet elk romantisch cadeau blijkt even hard in trek. "Bij de lingerie zien we bijvoorbeeld geen piek deze week", zegt Van Speybroeck. Om de algemene drukte bij de pakjes de baas te kunnen is Bpost nog steeds op zoek naar extra werkkrachten. "Zeker in de regio Antwerpen mogen nieuwe postbodes zich altijd melden", besluit Van Speybroeck.

Meest gelezen