Videospeler inladen...

Verslagenheid groot na dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Arendonk: “Een fantastische man die voor iedereen klaarstond"

In Arendonk is de verslagenheid groot na een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf. Een 31-jarige fietser stierf nadat hij werd aangereden door een automobilist die vluchtmisdrijf pleegde. Op de school waar het slachtoffer leerkracht was, wordt vandaag geen les gegeven. Ook in het centrum van Arendonk wordt met ongeloof gereageerd: “Het was zo’n fantastische jongeman die voor iedereen klaarstond. Het is een groot verlies voor Arendonk”, aldus een inwoner.

Het ongeval gebeurde dinsdagavond aan De Valken in Arendonk. Jasper Horsting zat op de fiets toen hij werd aangereden door een auto. De chauffeur stapte even uit, maar reed daarna door. Hij werd later in Nederland opgepakt, waar hij sinds kort woonde. Het parket heeft om zijn uitlevering gevraagd.

Jasper was bekend in de gemeente. “Ik vind het verschrikkelijk. Het was zo’n fantastische jongeman die voor iedereen klaarstond. Het is een groot verlies voor Arendonk”, aldus een inwoner. Jasper was ook actief bij de scouts en de volleybalclub. “Wij gaan deze avond met beide organisaties bekijken hoe we een herdenkingsmoment voor hem kunnen organiseren”, zegt Kaat Verbeek van de Arendonkse Scouts Carpe Diem.

Lessen geschrapt

Ook op de middelbare schoot HT²O Turnhout, waar Jasper leerkracht Elektromechanica was, wordt met ongeloof gereageerd. De leerlingen en leerkrachten begonnen hun dag met een herdenkingsmoment. “In onze inkomsthal hadden we een tafel met daarop een foto van Jasper en een kaars neergezet”, zegt directeur Jan Roels. “We hebben teksten gelezen en naar muziek geluisterd. We hebben elkaar een hand gegeven en we hebben geknuffeld. We zijn allemaal verschrikkelijk ontdaan.” De lessen werden op woensdag ook geschrapt. “Leerlingen kunnen in de klas terecht of ze kunnen een wandeling gaan maken. Er zijn op dit moment belangrijkere dingen dan leerstof.”

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen