Nicolas Maeterlinck

3 mensen doorverwezen naar rechtbank voor miljoenenfraude bij Studio 100

Twee mannen en een vrouw zullen binnenkort voor de rechtbank moeten komen voor de miljoenenfraude bij Studio 100. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen beslist. Ook twee van hun vennootschappen werden doorverwezen. Bijna 4 jaar geleden werd ontdekt dat voormalig financieel topman Maarten S. bijna 5,5 miljoen euro verduisterd zou hebben. Hij kreeg daarbij hulp van de twee anderen. 

De fraude kwam in het voorjaar van 2016 aan het licht na een interne controle van het amusementsbedrijf. Daarop werd meteen een strafklacht neergelegd bij het parket, dat een onderzoeksrechter vorderde. 

Het onderzoek legde uiteindelijk een fraudecircuit bloot. Via diverse malafide vennootschappen zouden fictieve facturen overgemaakt zijn aan Studio 100. De bedragen die toen betaald werden, belandden uiteindelijk op de rekening van Maarten S., toen de financiele topman van het bedrijf. Hij werd op staande voet ontslagen. 

De ex-topman zal nu voor de rechtbank moeten komen voor de fraude, samen met een man van 52 uit Herk-de-Stad en een 43-jarige boekhoudster uit Deinze. Uit onderzoek bleek dat het trio verschillende miljoenen verduisterd zou hebben. 

Het gesjoemel zou al in 2005 begonnen zijn en zou tot april 2016 geduurd hebben. Studio 100 werd in die periode bijna 5,5 miljoen euro afhandig gemaakt.

Studio 100

Studio 100 is het geesteskind van Gert Verhulst, Hans Bourlon en Danny Verbiest, dat werd opgericht in 1996. Bij het grote publiek raakte het bedrijf bekend door kinderprogramma's zoals Samson en Gert, Kabouter Plop en Het Huis Anubis. Daarnaast maakt het ook muziek met onder meer de meidengroep K3. 

De voorbije decennia boekte het bedrijf verschillende nationale én internationale successen. Zo heeft het ook maar liefst 8 pretparken in België, Nederland, Duitsland en Polen. 

Meest gelezen