Videospeler inladen...

Telenet en DPG Media (VTM en Q2) werken samen om dit najaar nog met "Vlaamse Netflix" te starten

VTM en Telenet slaan dan toch de handen in elkaar om een nieuwe betalende streamingdienst te lanceren, zeg maar de "Vlaamse Netflix". Zo'n platform moet nieuwe inkomsten opleveren nu alsmaar meer mensen uitgesteld tv-kijken en reclame doorspoelen. De VRT laat weten open te staan voor samenwerking.

Telecombedrijf Telenet en mediagroep DPG Media slaan de handen in elkaar om een "Vlaamse Netflix" te ontwikkelen. De twee mediagroepen kondigden vanmorgen hun samenwerking aan.

DPG Media, het moederbedrijf boven zenders VTM en Q2, was al lang vragende partij om samen met andere Vlaamse mediaspelers een zogenoemde Vlaamse Netflix te ontwikkelen. Maar omdat Telenet en de VRT niet toehapten, zette VTM alleen door met het project. Nu gaat Telenet toch meewerken.

De streamingdienst zou in de loop van het najaar operationeel moeten zijn en zal volgens de twee bedrijven "een volwaardig streamingaanbod met lokale en internationale content" omvatten. Zo zullen er Vlaamse en buitenlandse series aangeboden worden, maar ook Vlaamse programma's als "Blind getrouwd" kunnen op het platform verschijnen vooraleer VTM ze uitzendt.

Vlaams minster van Media Benjamin Dalle (CD&V) noemt het initiatief op Twitter alvast een "belangrijke stap voor ons medialandschap."

Beschikbaar voor iedereen

De streamingdienst zal beschikbaar zijn via een nieuwe betalende tv-app, beschikbaar voor iedereen in Vlaanderen (ook voor klanten van Proximus bijvoorbeeld), en via het bestaande Play-aanbod van Telenet. De 400.000 klanten van Telenet die betalen voor Play of Play More zullen automatisch overstappen op het nieuwe platform en dat zal de nieuwe streamingdienst volgens Telenet een vliegende start geven.

"Die 400.000 klanten die er al zijn gaan een beter product krijgen en zullen dus nog tevredener zijn en blijven. Dat gaan we als basis gebruiken en van daaruit willen we groeien en de rest van Vlaanderen bereiken", zegt Jeroen Bronselaer van Telenet. "Dat geeft ons een schaal om het op te nemen tegen spelers als Netflix en Disney."

Op details over de nieuwe service (naam, prijs, timing) is het voorlopig wachten. Wel al duidelijk is dat een basisversie ongeveer 10 euro per maand zal kosten. De uitgebreide versie heel wat meer.

Wat met de VRT?

DPG Media en Telenet staan naar eigen zeggen "vanzelfsprekend open voor een content-samenwerking met andere Vlaamse partijen, zoals de VRT". De VRT laat in een persbericht weten ook open te staan voor samenwerking. "Dit past ook in het mediabeleid van de Vlaamse regering."

De VRT stelt in elk geval "tevreden vast dat meerdere spelers elkaar gevonden hebben". "Alleen een breed gedragen initiatief kan immers succesvol zijn en bijdragen tot de versterking van  het Vlaamse ecosysteem tegenover de grote druk van internationale spelers."

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Bekijk de reportage uit "Terzake" over de Vlaamse streamingdienst hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen