Voormalig melkhuisje in Beringen

Voormalig melkhuisje van de mijn in Beringen staat te koop

De stad Beringen verkoopt enkele oude gebouwen en het meest opvallende pand is het voormalig melkhuisje van de mijn. De mijnwerkers konden daar vroeger gratis melk krijgen om het stof weg te drinken en de gevreesde stoflong tegen te gaan.  

Tegenwoordig doet het melkhuisje dienst als vergaderlokaal voor verenigingen, maar de stad vindt dat het onderhoud te duur is geworden. De verenigingen moeten op zoek naar een ander lokaal, maar de stad gaat hen daar bij helpen.  

Beringen verkoopt nog meer gebouwen. Zo staat het Eeuwfeestgebouw opnieuw te koop, nadat de verkoop aan een koraninternaat geweigerd werd. Ook de oude pastorie van Korpsel wordt van de hand gedaan, ondanks een petitie van de buurtbewoners. 

 

Eeuwfeestgebouw in Beringen
Stad Beringen

Meest gelezen