Vrijgezellenfeest? Huur eens een hangbuikzwijn of kuikentje in plaats van een stripper

Als het van Sieglinde Steylemans uit Bierbeek afhangt, worden er op vrijgezellenfeesten geen strippers meer ingehuurd, maar wel hangbuikzwijnen of alpaca's. Met haar mobiele boerderij rijdt ze Vlaanderen rond. "Bedrijfsfeesten, rusthuizen, zorginstellingen en zelfs vrijgezellenfeesten, overal huren ze mijn dieren in."

"Het is begonnen als een uit de hand gelopen grap", vertelt Sieglinde Steylemans in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant. "Mijn vriend wilde graag een hangbuikzwijntje hebben. Dus kochten we er één. Al snel kwamen er andere dieren bij; een geit, kippen, konijnen en alpaca's". Omdat het te duur werd om al die dieren goed te onderhouden, moesten we een verdienmodel bedenken. En omdat iedereen altijd met onze dieren wilde knuffelen, kwamen we op het idee om een mobiele boederij te starten."

Vanmorgen in Start Je Dag bracht Sieglinde één van haar dieren mee naar de studio van Radio 2: Stella het kuiken. "We nemen dieren mee, maar stellen wel steeds het comfort van die dieren voorop. Onze dieren zijn ook gewend aan mensen. Die weten wat er gaat gebeuren als we hen meenemen." En dat kan overal zijn. Bedrijfsfeesten, verjaardagsfeesten, vrijgezellenfeesten. "Onze alpaca's houden dan wel hun wol aan! Mensen vinden het tof om eens te knuffelen of te spelen met een alpaca", zegt Sieglinde.

Mensen vinden het tof om eens te knuffelen of te spelen met een alpaca
Siegline Steylemans

Maar ook rusthuizen en zorginstellingen zien Sieglinde en haar dieren graag komen. "Dieren doen wonderen bij mensen met dementie en oudere mensen. Die mensen bloeien helemaal open als ze bij onze dieren zijn. Het brengt herinneringen aan vroeger naar boven en de een dier brengt rust als mensen er mee knuffelen. "

Sieglinde en haar kuiken, Stella

Meest gelezen