Radio 2

“Na 47 jaar carnavalskostuums verkopen, willen we er zijn voor kleinkinderen”: feestwinkel in Aalst zoekt overnemer

Danny Liebaut (67), de uitbater van feestwinkel Liebaut in Aalst is op zoek naar een overnemer voor zijn populaire carnavalswinkel. Niet alleen carnavalisten uit Aalst komen er hun attributen kopen, vanuit het hele land trekt de winkel mensen aan, die op zoek zijn naar verkleedspullen. 

Ruim een week voor het bekendste carnaval van het land, is het bijzonder druk in feestwinkel Liebaut. De klanten hebben intussen het nieuws gehoord, dat de zaakvoerder er graag mee wil stoppen. “Deze winkel is een monument in Aalst, ik hoop dat ze een overnemer vinden”, zegt een bezoeker. “Er zijn nog carnavalswinkels in de stad, maar als je ’t hier niet vindt, dan vind je het nergens.”

Danny en zijn vrouw Mia kijken uit naar een rustiger leven. “Ik ben er 47 jaar mee bezig, we hebben het altijd met hart en ziel gedaan”, zegt Danny. “Maar we willen graag wat meer tijd besteden aan onze kleinkinderen.”

Klanten van overal

Feestwinkel Liebaut groeide in 47 jaar uit tot een bloeiende zaak. Naast Danny en zijn vrouw werken er 5 vaste personeelsleden. “We zijn het hele jaar bezig. Het jaar begint met verkleedspullen voor Driekoningen, daarna komen de carnavals, de paashaas, schoolfeestjes, bedrijfsevents, de Sint en Nieuwjaar.”

De klanten komen niet alleen uit Aalst, zegt Danny: “Alle carnavalisten uit de ruime omgeving komen hier kopen, maar we hebben ook veel klanten uit Wallonië.” Liebaut levert ook aan zo’n 200 winkels in de Benelux en Duitsland.

Aalstenaars zijn speciale mensen. De overnemer zal daar tegen moeten kunnen

Danny hoopt dat hij tegen Pasen 2021 een geschikte overnemer vindt. “Het moet iemand zijn die overweg kan met de mentaliteit hier, want zoals je weet is een Aalstenaar een speciale mens”, lacht Danny.  Bovendien moet het iemand zijn die hard wil werken. “Er is niet alleen de verkoop in de winkel, maar ook de import en export van spullen. Dat is niet te onderschatten.”

kasto80

Meest gelezen