Info

Ballonmeeting verhuist van Eeklo naar Deinze: “We zien het als een uitdaging”

De jaarlijkse ballonmeeting van Eeklo verhuist naar de Brielpoort in Deinze. De verhuizing komt er na onenigheid tussen de organisatie en de stad Eeklo over subsidies. 

Na 34 jaar zullen de tientallen luchtballonnen van de Eeklose ballonmeeting niet meer in Eeklo opstijgen, maar in Deinze. De organisatie raakte het niet eens met de stad over subsidies. “Financieel is een samenwerking met de stad Deinze een goede deal”, klinkt het.

Enthousiast stadsbestuur

Het was voor de organisatoren een hele zoektocht om een geschikte locatie te vinden, maar uiteindelijk kozen ze voor Deinze. “We zijn door heel wat steden en gemeenten gecontacteerd”, vertelt organisator Guy Bral. “Er waren veel goede alternatieven, maar het enthousiasme van het stadsbestuur van Deinze heeft ons over de streep getrokken.”

Hetzelfde maar dan anders

“We zien deze nieuwe locatie als een uitdaging”, gaat Bral verder. “We gaan dezelfde ballonmeeting organiseren, maar dan toch een tikkeltje anders.” De ballonmeeting vindt plaats in het centrum van Deinze. Wat er precies gaat gebeuren en wat de grote veranderingen zijn, moet nog bekeken worden.

De ballonnen stijgen op vanuit de Brielpoort rond het weekend van 25 juli. 

kasto80

Meest gelezen