Boom wordt "middagstad" van 1.000 kilometer voor Kom op tegen kanker

De gemeente Boom is uitgekozen als één van de middagsteden van de 1.000 kilometer voor Kom op tegen kanker.  Daarbij fietsen duizenden deelnemers op 4 dagen tijd 1.000 kilometer. Ze vertrekken elke dag vanuit Mechelen richting één van die middagsteden. In de provincie Antwerpen is dat dus Boom geworden.

De fietsers strijken er neer op donderdag 21 mei 2020, tijdens het hemelvaartweekend. Tijdens de 1.000 kilometer rijden de acht pelotons elke dag een lus, vanuit vaste gaststad Mechelen naar de middagstad en terug. Naast Boom zijn ook Sint-Truiden (vrijdag 22 mei), Huizingen (zaterdag 23 mei) en Aalter (zondag 24 mei) middagstad.

Voor Boom is de benoeming als middagstad een hele eer. De 1.000 kilometer van Kom op tegen kanker is de laatste jaren uitgegroeid tot een groot evenement.

Groot evenement

De duizenden fietsers en bezoekers mogen tijdens de passage heel wat verwachten. "De renners kunnen iets eten en op adem komen in onze sporthal", zegt schepen Inge De Ridder. "Daarnaast komt er in de Schorre ook een evenementendorp. Daar zullen de hele dag muziekoptredens zijn, maar we voorzien ook heel wat kinderanimatie en eet- en drankstandjes."

Boom strijdt samen met de andere middagsteden (Aalter, Sint-Truiden en Huizingen) om de trofee voor de langste erehaag. Ze proberen daarbij een zo lang mogelijke mensenketting te vormen om de pelotons warm te onthalen. Het record staat op naam van het West-Vlaamse Torhout, waar in 2016 maar liefst 3465 mensen werden geteld.

Meest gelezen