Radio 2

Twee jongens van 10 bekennen brandstichting in Elewijt  

Twee jongens van 10 hebben bekend dat ze gisteren brand hebben gesticht in een woning aan de visvijvers Molenveld in Elewijt, bij Zemst. Dat heeft het parket van Halle-Vilvoorde bekendgemaakt. 

De brand ontstond iets over 15 uur gisterenmiddag in een woning aan de Pater Penninckxlaan, achter de visvijvers van Molenveld in Elewijt. De bewoner was op dat ogenblik niet thuis. De brandweer had het erg moeilijk om sommige vuurhaarden tussen twee houten plafonds te bereiken en besliste daarom om de woning gecontroleerd te laten uitbranden.  

De oorzaak van de brand was niet meteen duidelijk. Maar dat veranderde toen de ouders van twee jongens van 10 jaar oud zich 's avonds kwamen aanbieden bij de politie.  Zij bekenden dat hun kinderen de brand hadden aangestoken. Het parket van Halle-Vilvoorde moet nog beslissen wat er met de twee jongens zal gebeuren. 

Radio 2

Meest gelezen