Carnavalsgroep De Gatspoëters

Dief stuurt gestolen geld Opwijkse carnavalsgroep terug: "Sorry, we hadden het niet mogen doen"

Een dief die afgelopen weekend een enveloppe met zo'n 2.000 euro heeft gestolen van een Opwijkse carnavalsgroep, heeft een deel van het geld teruggestuurd naar de vereniging.

"We hadden het niet mogen doen, sorry", staat er te lezen op een brief die gisteren in de bus van de Opwijkse carnavalsgroep De Gatspoëters zat. In de enveloppe zat een tweede omslag met daarin een aantal biljetten van 20 euro, die afgelopen zaterdagavond tijdens de prinsverkiezing werden gestolen.

"Ik herkende de omslag onmiddellijk", vertelt voorzitter Kurt Spruyt. "Ik twijfelde niet, die omslag werd zaterdagavond gestolen uit onze kassa." In de enveloppe zat 800 euro, ongeveer de helft van de 2.000 euro die in totaal is gestolen. "

In de enveloppe zat slechts de helft van het gestolen bedrag

Kurt Spruyt, voorzitter Opwijkse carnavalsgroep

Maar de dief in kwestie is het daar niet mee eens. Op de brief, die afgestempeld werd in Gent, staat ook het volgende te lezen: "Het was wel geen 2.000 euro zoals in de gazet staat." "Wij hebben een sluitend systeem waardoor we heel goed weten hoeveel geld er in de enveloppe zat", aldus Spruyt.

We willen weten wie de dader is, daarom gaan we ook een klacht indienen

Kurt Spruyt, voorzitter Opwijkse carnavalsgroep

De carnavalsgroep gaat nu ook een klacht indienen bij de politie. "Wij willen weten wie de dader is", zegt de voorzitter. "Het is duidelijk dat het iemand is die bekend is in het carnavalsmilieu en die weet hoe het achter de schermen werkt. Wij hopen dat de politie de dader vindt, zodat hij of zij niet meer kan stelen van andere verenigingen."

Meest gelezen