Radio 2

Houthakker komt om bij het opruimen van stormschade in Assenede 

In Assenede, in het Meetjesland, is een houthakker omgekomen toen hij beschadigde populieren aan het rooien was. De gemeente had, na de storm Ciara afgelopen weekend, de opdracht gegeven om 17 oude populieren te vellen die gevaar veroorzaakten. Die werken liepen deze ochtend fout. Een houthakker raakte bedolven onder een boom en overleed. 

Een houthakker van een gespecialiseerd bedrijf is deze ochtend in Assenede overleden toen een boom op hem terechtkwam. De man was 17 oude populieren aan het rooien op burgemeestersbevel. De bomen stonden op privéterrein en waren te instabiel geworden na de storm Ciara afgelopen weekend. "We beslisten dat de bomen geveld moesten worden uit veiligheidsoverwegingen. Eén boom was al op een dak terechtgekomen", vertelt burgemeester Philippe De Coninck (Open VLD).  

Buren vroegen al langer om maatregelen

Volgens omwonenden waren de populieren al langer in slechte staat. Ze zouden al eerder naar de gemeente gestapt zijn met de vraag om de bomen te vellen. Afgelopen weekend raakte niet alleen een woning maar ook een auto beschadigd. Het bleef gelukkig bij materiële schade, tot nu. Hoe het dodelijke ongeval deze ochtend precies is kunnen gebeuren, zal nu verder onderzocht worden.

kasto80

Meest gelezen