Fietsbiebs in Limburg zijn een succes: "Al meer dan 700 kinderfietsen uitgeleend"

Beweging.net opent eind deze maand een zesde fietsbieb in Limburg, in Riemst. Ouders of grootouders kunnen er een kinderfiets uitlenen voor 20 euro per jaar. Een kinderfiets kopen kost veel meer en ze zijn snel te klein. 

De eerste fietsbiebs gingen begin 2018 open in Diepenbeek en Ham. Maar de formule slaat aan. Al snel volgden vestigingen in Genk, Oudsbergen en Pelt. En op 22 februari komt daar dus ook Riemst bij. "We hadden zelf ook niet gedacht dat het zo'n vaart zou lopen", vertelt Bart Bynens van Beweging.net. "Maar iedereen kan natuurlijk bij ons terecht. Jonge gezinnen die het financieel niet zo breed hebben. Maar evengoed ouders die hun kinderen willen leren dat je niet alles moet kopen. En ook grootouders kunnen hier een fiets voor hun kleinkinderen lenen."

Wie nog een kinderfiets heeft staan die te klein is geworden, mag die altijd binnenbrengen.

Er werden tot nu toe al meer dan 700 kinderfietsen uitgeleend in de Limburgse fietsbiebs. "De vraag is groot, dus extra fietsen zijn welkom", benadrukt Bynens. "Dus wie nog een kinderfiets heeft staan die te klein geworden is, mag die altijd binnenbrengen. In ruil mag je een jaar lang een andere fiets uitlenen."

Er zijn plannen voor nog meer fietsbiebs. Zo opent er in het voorjaar één in Beringen, later volgen ook Hamont-Achel, Houthalen-Helchteren en Maaseik.

Meest gelezen