Kidsconcerten in Kortrijk: "gewone" artiesten spelen overdag voor kinderen

Concertorganisator Wilde Westen in Kortrijk organiseert zaterdag voor de eerste keer een kidsconcert. De artiest of groep die ‘s avonds speelt, geeft ook ‘s middags een concert voor kinderen en hun ouders. Een gewoon concert, enkel een beetje korter en minder luid. Brihang, Het Zesde Metaal en Compact Disk Dummies zijn de eerste artiesten die er zich aan wagen.

K3, Kapitein Winokio en #LikeMe zijn vertrouwde artiesten voor kinderen. "Maar daar gelooft het Wilde Westen uit Kortrijk niet in", zegt directeur Tom Vangheluwe. “We speelden al langer met het idee. We willen ons weghouden van die typische kindergroepen. Wij zijn er echt van overtuigd dat kinderen veel naar de muziek van hun ouders luisteren en daar ook van houden.” Zo’n concerten zijn al een succes in Frankrijk, Brussel en Wallonië. 

Win-winsituatie

“De artiesten zijn superenthousiast, ze willen dat onmiddellijk doen”, zegt Vangheluwe. “Het is hun publiek van de toekomst, maar ook dat van ons. Je eerste concert vergeet je niet zomaar. Ze gaan zich dat later herinneren.” Wilde Westen ziet het als een voordeel voor alle partijen. “Het is een extra concert, want het gaat altijd gepaard met een avondconcert. De muzikanten komen gewoon enkele uren vroeger en er zijn geen extra kosten.” Er is één voorwaarde: volwassenen moeten begeleid worden door kinderen, anders kom je er niet in.

Meest gelezen