Gistel wil geen ongevallen meer aan de brug waar een  jongen van 16 is aangereden door een vrachtwagen

Het stadsbestuur van Gistel wil dat de Gistelbrug verkeersveiliger wordt. Dinsdag raakte een jongen van 16 er levensgevaarlijk gewond na een ongeval met een vrachtwagen. Het stadsbestuur vraagt aan de Vlaamse overheid om werk te maken van de veiligheid aan het kruispunt. 

Het ongeval gebeurde dinsdagochtend. Op het eerste gezicht lijkt het een typisch "dodehoekongeval". Dat betekent dat de fietser die aangereden werd, niet kon gezien worden vanaf de plaats waar de vrachtwagenchauffeur zat.  De vrachtwagen reed de fietser aan terwijl hij rechts afsloeg. Donderdagnamiddag is er een reconstructie gehouden om de preciese omstandigheden te achterhalen.

Gistelbrug kan veel veiliger

De jongen van 16 werd dinsdag aangereden in de Vaartstraat, op het kruispunt met de Keiweg. Bij de Gistelbrug dus. Volgens het stadsbestuur van Gistel is de verkeerssituatie er niet veilig. "De brug is smal, er is geen apart fietspad en ook geen voorsorteerstrook, waar een fietser op groen licht kan wachten, terwijl hij voor het andere verkeer staat", zegt burgemeester Gauthier Defreyne (Open VLD). Daarom heeft de stad nu aan het Agentschap Wegen en Verkeer gevraagd om dat gevaarlijke kruispunt veiliger te maken. De burgemeester ziet zelf al een oplossing: "Je kan de fietsers eerst groen licht geven. En het autoverkeer pas doorlaten als het voor de fietsers opnieuw rood is.  Zodat je die twee verkeersstromen scheidt."

 

Meest gelezen