Vier boerderijen in de Kempen zetten deuren open voor mensen met burn-out

Vier Kempense boerderijen zetten hun deuren open voor mensen met een burn-out. "Samen met een coach kunnen ze hier in alle rust herstellen tussen de dieren en de natuur", zegt Stephanie Van Hove van zorgboerderij het Trezemieke op Radio 2 Antwerpen.

"Wij hebben geen moment getwijfeld om deel te nemen aan het project 'Boerenrustpunt' rond burn-outs", vertelt Stephanie Van Hove van zorgboerderij Trezemieke uit Retie. "De bedoeling is dat erkende coaches langskomen samen met mensen met een burn-out die ze begeleiden. Tussen de dieren en in onze boerderijomgeving komen ze helemaal tot rust. Dieren zijn heel eerlijk tegenover mensen en plezant om mee te werken."

Wie kampt met een burn-out komt op onze boerderij tussen de dieren helemaal tot rust

Stephanie Van Hove

Het initiatief 'Boerenrustpunt' gaat uit van vzw Rurant van de provincie Antwerpen. Die wil van de Kempen de eerste regio maken waar je op een wetenschappelijk onderbouwde manier met een burn-out naar de boerderij kan trekken. Behalve bij Trezemieke in Retie kan je ook terecht bij drie andere boerderijen in Balen, Mol-Millegem en Mol-Postel.  Voor het project zijn zeven erkende gespecialiseerde coaches geselecteerd. 

Meest gelezen