© sally Anscombe 2011

Het zomert in de Scheldestreek: is dit de eerste ijskar van Vlaanderen?

De eerste ijskar van het seizoen is gespot in Wichelen en Lede. IJscoman Rudy Van der Vekens uit Oudegem rijdt al twee weken rond met een camionette gevuld met ijs. “Ook in de winter herkennen de klanten het muziekje en kopen ze ijs”, klinkt het. 

“Sommige mensen vinden het raar dat ik nu al rondrijd”, zegt Rudy Van der Vekens. Hij vult al 40 jaar de hongerige magen van kinderen en volwassenen met ijs. Vroeger deed hij dat enkel in de zomer, maar nu rijdt zijn ijskar ook rond in de winter. “In de winter heb ik ook inkomsten nodig”, zegt hij. “Als ik niet rondrijd, staat de wagen toch maar binnen. Dan kan ik er maar beter iets aan verdienen.”

Waarom zou je geen ijs eten in de winter?

Eerste ijskar?

“Ik hoor van verschillende mensen dat mijn ijskar waarschijnlijk de eerste is die al rondrijdt”, gaat Rudy verder. “Mijn vaste klanten vinden dat tof. Ze horen het muziekje en dan komen ze massaal aangestormd. Waarom zou je geen ijs eten in de winter? Het is goed voor de keel”, lacht hij. “Het wordt trouwens ook steeds warmer buiten. Bijgevolg zal het dus noodzakelijk worden om ook in de winter ijs te verkopen op straat.”

kasto80

Meest gelezen