Videospeler inladen...

Jachthaven Blankenberge moeilijk bereikbaar na storm Ciara

In Blankenberge kunnen boten bij laagwater de jachthaven niet meer in of uit. Dat komt omdat de havengeul verzand is na Ciara, de storm van afgelopen weekend. Het kan nog even duren voor de baggerwerken starten. 

Er waren al langer beperkte problemen in de havengeul van Blankenberge. Maar na de storm Ciara zijn die een stuk erger geworden. Het is zelfs onmogelijk geworden voor boten om bij laagwater de jachthaven nog in of uit te varen. "En het kan nog even duren voor de problemen zijn opgelost", zegt Steve Timmermans van het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust. "Er waren al langer baggerwerken gepland. Alles staat eigenlijk klaar om te starten, maar we moeten wachten op beter weer. En een keer begonnen zal het nog twee, drie weken duren voor we volledig klaar zijn." 

Wachten op definitieve oplossing

Het is lang niet de eerste keer dat de jachthaven van Blankenberge moeilijk bereikbaar is na een storm. Maar er wordt aan een definitieve oplossing gewerkt. Binnen een jaar, eventueel twee jaar wordt het westerstaketsel gesloopt en vervangen door een strekdam die het zand zal tegenhouden.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen