Leerlingen dierenverzorging pimpen de kooien van de PAKAWI-zoo in Balen

Om het leven van dieren in gevangenschap boeiender te maken, hebben leerlingen van Sint-Jozef in Geel de kooien aangepakt van de PAKAWI-zoo in Balen, de vroegere Olmense Zoo. Ze hebben bijvoorbeeld klimtouwen opgehangen voor de apen en een schapenvacht met beenderen aan de wolven gegeven.

Jongeren van het zevende jaar Wild Life van Sint-Jozef in Geel hebben op 12 februari de kooien van de PAKAWI-zoo gepimpt. Dat doen ze om het leven van de dieren in gevangenschap boeiender te maken. "Wij zorgen er eigenlijk voor dat de dieren op natuurlijke wijze kunnen jagen en hun natuurlijk gedrag kunnen toepassen", zegt een van de leerlingen.

Volgens de studenten is het belangrijk om dieren, zelfs je huisdier, bezig te houden. "Dat kan heel simpel zijn", zegt een leerling. "Als je bijvoorbeeld een hamster hebt, kan je met wc-rolletjes al heel veel doen. Het is niet de bedoeling dat het diertje een hele dag niets ligt te doen in zijn kooi."

Op woensdag 12 februari en woensdag 19 februari installeren de leerlingen de nieuwigheden in de kooien van de dieren van de PAKAWI-zoo, de vroegere Olmense Zoo.

Meest gelezen