Gemeente Maldegem

Maldegem en Stoomcentrum leggen velostrails op 2 overwegen om veiligheid voor fietsers te verhogen

Vorig jaar gebeurden enkele ongevallen met fietsers op twee overwegen. Op het fietspad moeten fietsers al trager rijden, maar fietsers in groep mogen op de weg. En daar gebeurden de ongevallen. De velostrail maakt de groef smaller en dus de kans op vallen kleiner. 

In maart vorig jaar liep een fietser aan een overweg een zwaar hoofdletsel op, waardoor hij voortaan werkonbekwaam is. Burgemeester Bart Van Hulle: "Juridisch en technisch zijn die overwegen wel in orde, maar na het zware fietsongeval vorig jaar, beslisten we toch om de investering te doen van in totaal van 200.000 euro. De groef van de spoorweg is nogal breed. En omdat die zijdelings ligt, wordt dat breder, en is dat voor fietsers gevaarlijk. Om meer ongevallen te vermijden zorgen we ervoor dat we de groef versmallen met de velostrail." 

De velostrail maakt de groef veel smaller: van 11 naar 2 cm

Bart Van Hulle, burgemeester van Maldegem

Maandag begint de aanleg van een eerste velostrail aan de spoorwegovergang op de Oude Staatsbaan. Na 2 à 3 weken moet die er liggen. Meteen daarna wordt de overweg op de Gentse Steenweg aangepakt. De overwegen zijn eigendom van de NMBS, maar zijn in concessie van het Stoomcentrum van Maldegem. Dat legt de velostrails aan, en de gemeente doet de investering. De werken zullen wel wat hinder geven, maar er komen omleidingen.

 

kasto80

Meest gelezen