Mogelijk nieuw werk van Banksy opgedoken in Bristol

In Bristol is mogelijk een nieuwe Banksy opgedoken. Op de gevel van een huis in de Engelse stad is een streetartwerk aangebracht van een meisje dat felrode bloemen heeft afgeschoten met een katapult. Het lijkt te zijn gemaakt in de stijl van de geheimzinnige Britse graffitikunstenaar, die in Bristol zou zijn geboren.

Of het werk ook effectief van de hand van Banksy is, is nog niet duidelijk. Op het Instagramaccount waarmee de kunstenaar normaal gezien zijn werk erkent, is nog geen foto van het meisje met de katapult verschenen.

De eigenaar van het huis waarop het werk is aangebracht, reageert in Britse media alvast enthousiast. Het gaat om de 37-jarige Kelly Woodruff. Als het effectief om een Banksy blijkt te gaan, wil ze het zo snel mogelijk beschermen.

Meest gelezen