Muziekproducer Jan Neef uit Lembeek
Radio 2

Belgische accordeonhit "Clap clap sound" uit jaren 80 opnieuw populair in Duitsland dankzij sociale media

De Belgische hit "Clap clap sound" uit de jaren 80 doet opnieuw de ronde op sociale media. Het aanstekelijke deuntje is onder meer in Duitsland populair bij kinderen. De Belgische groep The Klaxons had met het accordeonnummer een grote hit in verschillende landen, en dat is te danken aan muziekproducer Jan Neef uit Halle.  

De Belgische accordeongroep The Klaxons had in de jaren 80 met "Clap clap sound" niet alleen een hit bij ons. Ook in het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland stonden ze in de hitparade met het accordeondeuntje. In Zuid-Afrika hebben ze zelfs wekenlang op nummer één gestaan.

De man achter het internationale succes is muziekproducer Jan Neef uit Lembeek. "Ik had nooit verwacht dat dit zo een succes zou worden. Ook Jos Geysen was er zot van. Hij speelde het iedere week in zijn radioprogramma "Te bed of niet te bed" en zo is dat een eigen leven beginnen te leiden. Het was een hit in ongeveer 15 landen."

Populair in Duitsland

In sommige landen hebben ze "Clap clap sound" nu opnieuw ontdekt. "In Duitsland is het populair bij kinderen", zegt Jan Neef. "Zij hebben het nummer gevonden op sociale media. Daar is het al 4,5 miljoen keer bekeken. En ik wil niet stoefen, maar "Clap clap sound" wordt nu ook opnieuw uitgebracht in de VS. Misschien kan president Donald Trump het nummer gebruiken in zijn campagne, hij kan een positieve oorworm gebruiken." (lacht)

Bekijk hier de populaire Duitse kindervideo: 

Beluister hieronder de originele versie van "Clap Clap Sound":

Meest gelezen