Radio 2

Rukwinden vernielen nieuwbouwwoningen in Kortemark

De rukwinden in de nasleep van storm Ciara blijven schade veroorzaken. In de Ichtegemstraat in Kortemark zijn de twee topgevels van een huis in aanbouw omgevallen. Opvallend is dat dit op twee verschillende avonden gebeurde.

De  rechterkant verpletterde een lage omheining en wat hout van een woning. De brandweer verwijderde de brokstukken van de straat en ruimde de weggewaaide isolatie op. In de vooravond viel plots ook de linkertopgevel om. Die veroorzaakte veel meer schade. De zware gevel viel op de carport van de buurvrouw waar een nieuwe auto onder stond. Die is volledig vernield. Er vielen gelukkig geen gewonden, al heeft het niet veel gescheeld. Enkele minuten voor die tweede gevel omviel, reed de kleinzoon van de bewoonster nog weg met zijn auto.  

Radio 2

Meest gelezen