Tielt-Winge zoekt uitbater, geen "Callboy", voor taverne aan Vlooybergtoren

Het gemeentebestuur van Tielt-Winge zoekt iemand die een taverne wil uitbaten aan de voet van de Vlooybergtoren. "Nu kan je na de beklimming nergens uitrusten en dat is spijtig", zegt burgemeester Rudi Beeken (Open VLD). 

Sinds de Vier-serie "Callboys" is de Vlooybergtoren in Tielt-Winge een toeristische trekpleister. Heel wat mensen beklimmen tijdens het weekend of in de vakanties de bekende toren. Alleen kunnen ze na die beklimming nergens uitrusten met een hapje en een drankje en dat betreurt het gemeentebestuur. "Het is spijtig dat mensen een uitstapje maken naar onze bekende toren, maar nadien nergens iets kunnen eten of drinken", zegt burgemeester Rudi Beeken. 

We zoeken een private partner om loods om te bouwen tot taverne

Burgemeester Rudi Beeken

Daarom wil het gemeentebestuur een bestaande loods in de buurt ombouwen tot taverne. De loods ligt vlak naast Huize Hageland, waar ook de parking is om de toren te bezoeken. "Samen met een private partner zouden we die loods willen ombouwen tot een taverne die zeker in het toeristisch seizoen open is", vertelt de burgemeester. "De huurprijzen zouden aangepast worden en ook op lange termijn zodat iemand echt kan investeren in de taverne."

Meest gelezen