Tientallen auto's branden uit in Kiewit, kwaad opzet niet uitgesloten

In Kiewit (Hasselt) heeft het vanmorgen hevig gebrand in een opslagplaats voor auto's. De schade is groot: tientallen auto's zijn uitgebrand. Er worden onder andere auto's opgeslagen die op vraag van het parket zijn getakeld. Kwaad opzet wordt niet uitgesloten.

Eigenaar Jeroen Swinnen hoorde donderdagochtend rond 4 uur een luide knal en ging meteen kijken. Hij trof er een grote vuurzee aan, en er was ook even gevaar voor ontploffing. "Ik heb meteen de brandweer gebeld, en die was snel ter plaatse", zegt Swinnen. De brandweer van Hasselt kwam blussen, en kreeg ook versterking uit Heusden en Genk. Zij hadden redelijk snel alles onder controle. Maar de schade is groot.

Aangestoken?

De takeldienst bewaart heel wat auto's, waaronder auto's die ze hebben getakeld voor het parket. "We takelen wagens die in beslag genomen zijn door de politie, van criminelen", zegt Swinnen. "En die worden hier gestockeerd." 

Politie en parket onderzoeken de zaak. Kwaad opzet wordt niet uitgesloten. 

Meest gelezen