Radio 2

Valentijn op leeftijd: Elise (85) en Emiel (95) leerden elkaar kennen in het woonzorgcentrum

Op liefde staat geen leeftijd, zeker niet met Valentijn. Het levende bewijs daarvan zijn Elise Van Binnebeek (85) en Emiel Pauwels (95). Een tweetal jaar geleden leerden zij elkaar kennen in woonzorgcentrum Ter Meeren in Neerijse, bij Huldenberg. Sindsdien zijn ze een koppel.

"Tijdens het kaarten is de vonk overgeslagen", vertelt Emiel. "Als het klikt dan klikt het hé. Ik heb haar gewoon een paar keer laten winnen, want ze verliest niet graag." (lacht) Wanneer we vragen wat Emiel van plan is voor Valentijn doet hij een bekentenis: "Sorry, Elise. Ik ben compleet vergeten dat het vandaag Valentijn is." Elise sust hem meteen: "Dat is niet erg, je bent nu bij mij en dat is het belangrijkste. Maar een kusje mag je mij altijd geven. En meer dan één ook." (lacht)

Elke avond een nachtkusje

Elise en Emiel wonen in hetzelfde woonzorgcentrum, maar ze delen geen kamer. "Al zouden we dat wel plezierig vinden", zegt Emiel. "Dan heb ik het 's avonds lekker warm." (lacht) Elise treedt hem meteen bij: "Van mij mag hij gerust op mijn kamer slapen. Voor het slapengaan geven we elkaar sowieso nog een nachtkusje. Drie kussen eigenlijk: eentje op iedere wang en eentje op de mond."

Radio 2

Meest gelezen