Trouwkapel bij Karel De Grote hogeschool Antwerpen

Op de Karel de Grote hogeschool in Antwerpen konden de studenten de dag voor Valentijn hun vriendschap of liefde vereeuwigen onder een ceremonieboog van een "wedding chapel".  Gepaste kledij en ringen waren voorzien.

De hogeschool wilde het begrip liefde zo breed mogelijk maken door studenten zonder lief ook te laten trouwen met één of zelfs meerdere medestudenten. Ze konden dus met meerdere mensen tegelijk trouwen en zo vaak ze wilden.  In ruil voor hun jawoord kregen ze een houten ring en een foto ter herinnering. 

Trouwen blijft in

Trouwen is tegenwoordig geen sociale verplichting meer. Toch zijn er nog veel studenten voor te vinden "In de toekomst wil ik echt wel trouwen, en dan samen kinderen krijgen. Vandaag gaan veel mensen samenwonen maar ik vind trouwen toch net iets romantischer", zegt Arne. 

"Trouwen is voor mij een droom die ik wil zo snel mogelijk wil doen uitkomen na mijn school. Ik ben zelf van Bulgaarse afkomst en bij ons is dat nog heel belangrijk", lacht Anabel. Zij trouwde vandaag met twee vriendinnen die dezelfde richting als zij volgen. 

De ringen

Bij een trouwpartij horen ook ringen. Die werden door de Karel De Grote hogeschool voorzien. De lasercutter in het Fablab van de KdG maakte houten ringen. Er werden ook teksten op bordjes gezet. Zo hadden de trouwers de keuze om met hun favoriete quote op de foto te gaan. De quotes: 'Fries before guys' en "Beer buds' waren het populairst. 

Meest gelezen