Werken nieuwe dorpskern Wachtebeke duren twee jaar

De dorpskern van Wachtebeke wordt vernieuwd en die werken zullen twee jaar duren. Alles wordt tegelijk aangepakt: Fluvius, Telenet, Proximus en de Watergroep starten maandag 17 februari met de voorbereidende werken. Daarna zijn de straten en de rioleringen aan de beurt. 

Wie in het centrum van Wachtebeke woont, zal de komende jaren geduld moeten uitoefenen. De werken aan de nieuwe dorpskern zullen zo’n twee jaar duren. “Dat brengt natuurlijk de nodige omleidingen en hinder met zich mee”, vertelt burgmeester Rudi Van Cronenburg (SP.A). “Maar de inwoners krijgen alle nodige info over omleidingen en alternatieven met openbaar vervoer.”

Minder vrachtverkeer

De dorpskern in Wachtebeke ligt aan de drukke baan N449. “Die loopt van Lochristi door Wachtebeke naar Zelzate”, legt burgemeester Van Cronenburg uit. “De vrachtwagens zullen de komende maanden dus niet door de dorpskern kunnen rijden. Dat heeft zowel voordelen als nadelen.” De R4 en E34 zullen bijgevolg meer vrachtverkeer moeten slikken. 

kasto80

Meest gelezen